[slideshow_deploy id=’153′]

Google Maps Business View

Digins Creative Studios uit Sprang-Capelle brengt deze virtuele rondleidingen gebaseerd op de bekende streetview technologie nu ook in de regio midden-west Brabant.

“Het beste kun je het uitleggen aan de hand van Google Streetview, dit is bij iedereen bekend”, maar een google business view biedt meer. Google Maps Business View biedt hoogwaardige
interactieve rondleidingen aan binnen bedrijven. Google selecteert een beperkt aantal fotografen per regio voor het Google Business View Project en Digins Creative Studios is daarvoor aangewezen in de regio midden west Brabant.

Niet alleen voor Horeca.

Virtuele rondleidingen zijn niet alleen voor de horeca geschikt; Een onderschat aantal klanten van bijvoorbeeld speciaalzaken zoekt eerst op internet voordat men naar de winkel gaat. Een blik in de zaak geeft een behoorlijk goede indruk van het assortiment en kan de digitale bezoeker over de streep trekken af te reizen of online te bestellen.

Vanaf het moment dat wij in contact kwam met Google over dit project komen er steeds meer toepassingen naar voren. Niet alleen de horeca en winkels hebben hier voordeel bij. Wij worden benaderd door kinderdagverblijven omdat jonge ouders willen kijken waar zij hun kind achterlaten, ondernemers die hun kapitaal hebben geïnvesteerd en het interieur van hun onderneming willen laten zien aan het publiek.
Naast commerciële instellingen zoals beauty salons, kapsalons, casino’s en ga zo maar door is dit project uitermate geschikt voor musea, pretparken, kerken en alle andere toeristische trekpleisters die graag laten zien wat zij te bieden hebben.

Kijk maar om je heen, de hele dag lopen mensen met hun smartphone van alles op te zoeken en te bekijken. Bezoekers van pretparken zoeken naar een leuk restaurant in de buurt om na afloop iets te gaan eten. In google search kunnen zij als een bedrijf Google Business View heeft meteen binnenkijken. En een restaurant eigenaar weet dat het interieur en de sfeer doorslaggevend kan zijn voor de keuze van het restaurant. Zo geld dat overigens voor elke branche.
Het virtueel bezoeken via de computer Ipad of smartphone is een interactieve bezigheid die veel publiek tegenwoordig aanspreekt. Bovendien, juist nu we allemaal wel extra klanten kunnen gebruiken is het een goedkope en eenvoudige manier om net dat extra zetje te geven om ook de digitale klanten beter te bereiken.

Restaurantvermeldingen met Business View laten gemiddeld een 30% hoger doorklik percentage zien voor reserveringen.

Google+
Het komt er op neer dat als men het bedrijf zoekt er direct toegang is via Google tot alle bedrijfsgegevens zoals adres, openingstijden enz. aangevuld met een knop “binnen Kijken” en een knop “Foto’s”. Zowel op Google Search, Google Maps en Google+.

Via de knop Binnen kijken komt de klant direct binnen en ziet het assortiment en niet onbelangrijk de sfeer en het interieur. De klant kan vervolgens virtueel door de hele winkel lopen en om zich heen kijken. Deze rondleiding is naast Google zoekmachine ook zichtbaar op Google Maps en kan in elk gewenst formaat gebruikt worden op je eigen website of mobiele apps.

Geen Google Streetview Auto door de zaak.

“Nee, wij komen niet met een Google Street View auto door de zaak” heb ik wel eens moeten beantwoorden. Een fotoshoot duurt niet lang en kan vaak probleemloos voor of na sluitingstijd gedaan worden. Wij merken dat ondernemers het prettig vinden dat wij flexibel zijn in onze werktijden. Wij willen het hele proces zo snel en gemakkelijk mogelijk afhandelen zodat het bedrijf weer snel aan het werk kan.
Tijdens de shoot lopen wij een bepaalde route door het pand en moeten volgens een strikt protocol de panorama foto’s maken. Na deze 360 graden fotoshoot worden er meteen hoge resolutie foto’s gemaakt van het interieur, de gevel en special opvallende items in de zaak. Deze foto’s kan de klant ook zelf gebruiken voor al zijn publicaties.

Virtueel het voorjaar in.

Om Google Business View hier in brabant te promoten kunnen lezers een leuke korting krijgen op een Virtuele rondleiding. Mail ons met de tekst “virtueel het voorjaar in actie” om 20% korting op uw eerste Google Business View te krijgen.